Medezeggenschapsraad

Welkom bij IBS de Horizon, waar we transparante besluitvorming en betrokkenheid van ouders hoog in het vaandel hebben staan. Onze Medezeggenschapsraad (MR) is een belangrijk orgaan dat de belangen van ouders, leerlingen en teamleden vertegenwoordigt en actief meedenkt over het schoolbeleid.

Wat doet de Medezeggenschapsraad?

De Medezeggenschapsraad heeft als hoofdtaak om, in samenwerking met de schoolleiding, bij te dragen aan een goede gang van zaken op school. Enkele specifieke taken van de MR zijn:

  • Adviesrecht: De MR heeft het recht om gevraagd en ongevraagd advies uit te brengen over diverse beleidszaken, zoals onderwijskundig beleid, financiën en personeelsaangelegenheden.
  • Instemmingsrecht: Op bepaalde onderwerpen heeft de MR instemmingsrecht, wat betekent dat bepaalde besluiten pas genomen kunnen worden na goedkeuring van de MR. Denk hierbij aan veranderingen in het schoolreglement of de besteding van bepaalde budgetten.
  • Klankbord voor ouders: De MR fungeert als een klankbord voor ouders en verzamelt input, vragen en suggesties om deze mee te nemen in de besprekingen met de schoolleiding.

Hoe kunt u als ouder betrokken zijn bij de MR?

Als ouder van een leerling op IBS de Horizon heeft u de mogelijkheid om betrokken te zijn bij de Medezeggenschapsraad. Dit kan op verschillende manieren:

  • Informatie en communicatie: De MR zorgt voor transparante communicatie over hun werkzaamheden en neemt regelmatig deel aan ouderavonden om vragen te beantwoorden en input te verzamelen.
  • Ouderpanel: De MR organiseert mogelijk ouderbijeenkomsten of -panels om direct in gesprek te gaan met ouders over specifieke onderwerpen.
  • Kandidaatstelling: Periodiek zijn er verkiezingen voor de MR. Ouders kunnen zich kandidaat stellen en zo actief deelnemen aan de besluitvorming op school.

Laat uw stem horen!

Bij IBS de Horizon moedigen we betrokkenheid en participatie aan. De MR speelt een belangrijke rol in het waarborgen van een open, democratisch besluitvormingsproces. Uw betrokkenheid en input zijn van onschatbare waarde.

Heeft u vragen, suggesties of wilt u meer weten over de MR? Neem gerust contact met ons op via [contactgegevens]. Samen werken we aan een schoolomgeving waarin iedereen zich gehoord voelt en bijdraagt aan de ontwikkeling van onze kinderen.